Voor medewerkers die (o.a.) in de sales werkzaam zijn.

Empathisch handelen en non-verbale communicatie is een wezenlijk onderdeel van ons arbeidzaam leven en dragen bij aan werkplezier en goede bedrijfsresultaten.

Luisteren, doorvragen, goed observeren (letten op non-verbaal gedrag) en er op inspelen, voor 15% bestaat communicatie uit woorden en voor 85% uit non verbale communicatie. Met paardencoaching willen we een bijdrage leveren aan het bewust inzetten van deze vaardigheden. Paarden laten zich niet afleiden door gedachtes over het verleden of de toekomst. Ze zijn alleen maar bezig met het hier en nu. Daardoor hebben ze aandacht voor de subtiele signalen die hun kuddegenoten ze geven.

Door de interactie met het paard ontstaat inzicht en bewustwording in de wijze van contact maken. Paarden raken meestal de juiste snaar.

 

Werkwijze

Er wordt een programma voor die dag samengesteld op basis van de vraag, individueel of in teamverband.

Het bewust gebruik maken van non-verbale communicatie is groter dan u denkt. Vandaar dat paarden u hierin een mooie spiegel kunnen voorhouden. Bij goede bedrijfsresultaten draait alles om samenhang, boodschap, empathie, non verbale communicatie, en een authentieke presentatie.

Ervaring met paarden of paardrijden is niet relevant. Alle oefeningen worden vanaf de grond, dus naast het paard uitgevoerd in een veilige omgeving. Het is een van de meest directe manieren van coaching en leidt in korte tijd naar de essentie en resultaat. Onze ervaring leert inmiddels dat de (leer)effecten blijvend zijn.

Resultaten

Zicht op empathisch handelen en non-verbale communicatie en hoe deze verworven inzichten ingezet kunnen worden.

Datum.

  • Op basis van gemaakte afspraak.

Aantal dagdelen.

  • 1 of meerdere dagdelen

Kosten.

  • Op basis van offerte.

Tijdstip.

  • 9. 00- 12.30 uur en/of van 14.00 uur tot 17.30 uur

Locatie.

Apeldoorn Paardenhotel de Cantharel.