Referenties Paardencoaching be the Fittest

Ongelofelijk hoe een paard direct jouw persoonlijkheid spiegelt. Aanrader als onderdeel van je persoonlijke ontwikkelings plan.  Bert P.

Het meest waardevolle inzicht dat ik van de paarden kreeg is om meer op mijn intuïtie te vertrouwen en minder aan mezelf te twijfelen. Het is me nu veel eerder duidelijk als ik teveel in m’n hoofd zit. Ik pluk nog iedere dag de vruchten van deze waardevolle middag. Gerard K. Directeur landelijk reisbureau

Confronterend en grappig dat het paard mij meteen ging spiegelen met mijn thema. Door wat hij deed (of juist niet deed) kreeg ik inzicht in het thema waar ik aan wilde werken. Een fantastische ervaring. Ineke was voor mij een fijne en goede coach die het paardengedrag kon vertalen naar mensentaal. Ik vond het een bijzondere ervaring die ik iedereen wil aanraden…..een ervaring voor het leven. Joyce Br.

De paardencoaching heeft me diep geraakt en me lichter gemaakt. Anna R.

De reactie van het paard op mij en mijzelf op het paard vond ik met de uitleg van de coach erbij duidelijk en treffend. Ik zag waarom het paard reageerde zoals het reageerde. Ans B.

Heb veel stof tot nadenken. Ik focuste te veel op de taak. Was helemaal niet in contact met mezelf en de omgeving laat staan dat ik duidelijk aangaf wat ik van het paard verlangde. Dat was een belangrijke les, focussen. Ik kan dat heel goed maar vergeet dan wel mezelf en de rest van het team. Het heeft me geleerd om alles in perspectief te plaatsen en mezelf niet te verliezen in een probleem of obstakel. En ik geniet ook veel meer van de kleine dingen van het leven. Jaap de V.

Ontroerend om te ervaren dat het paard voor me wil werken. Joke B.

Een bijzondere ervaring en genoeg stof tot nadenken, de balans zoeken tussen zorgen en geven. Bert M.

Ik kan weer bij mijn creativiteit komen, dat was ik helemaal kwijt. Ingrid van E.

Als team zijn we behoorlijk met de neus op de feiten gedrukt. Zonder een doel waar we met z’n allen achter konden staan, bleek het verspilde moeite om Zeven de opdracht uit te laten voeren. Vanaf het moment dat we op één lijn kwamen, waren we in staat om richting te geven aan het paard.  Accountantskantoor H.

Ik ervaar snel een machtsstrijd, dat leidt ertoe dat ik mezelf wil bewijzen. Van authenticiteit is dan geen sprake meer. De paarden lieten me dit inzien en het helpt mij in mijn dagelijkse omgang met collega’s. Zodra ik in oude patronen stap, ben ik me ervan bewust. Ik kom dan weer dichter bij mezelf en ben effectiever in mijn communicatie.  Omroeporganisatie.

Indrukwekkend, ik wil graag nog een keer paardencoaching, het ging diep. L de K. Buurtzorg Apeldoorn

Dat het genoeg is als ik er ben en dat ik voor echt contact ik niet hoef te bedenken hoe ik overkom of trucjes uit de kast hoef te halen. Na afloop schreef ik het volgende over de paardencoachsessie:  Jij liet mij merken, dat het goed is zoals ik ben, ik mezelf niet hoef uit te sloven, niet anders hoef te doen, dan ik ben.  Jij voelde dat ik er was en ik voelde dat jij er was. MT, trainer ’s Heeren Loo Zorggroep Apeldoorn.

Nu na de paardencoaching aan de slag met communicatie en feedback in de groep fysiotherapeuten, haptonoom en bewegingsagogen. Nog een weg te gaan, het heeft processen in beweging gezet en zichtbaar gemaakt. We kijken uit naar een vervolg. Margrit. T. Teamleider ABC, Zevenaar.

Dank je! Mooie foto`s en een bijzondere ervaring. E.v. R. Psycholoog, Maatschap Psychotherapie St.

Een stevige workshop spiegelen op leiderschap voor teammanagers is zeer positief en als zeer leerzaam ontvangen en onderdeel geworden van competentiemanagement binnen onze organisatie.  Peter F. interim manager.

Ons team kijkt terug op een interessante en intense dag. Ik wil je nogmaals bedanken voor de manier waarop je voor iedereen ruimte hebt gecreëerd om open te zijn.  Maria C. HRM manager.

Een leerzame dag, spiegelen met paarden heeft ons inzicht gegeven in ieders rol in het team en persoonlijke ontwikkelpunten. Angelique B. Rooms Divison Manager.

“Het is buitengewoon interessant en leerzaam om het gedrag van paarden te spiegelen aan je eigen gedrag. Daarvan valt te leren, ook en vooral in het kader van management. Je leert hierbij om te gaan met emotioneel en rationeel gedrag. Je leert afwachten en te reageren op het juiste moment. Opmerkelijk is dat het gedrag van paarden soms zo functioneel is en duidelijk.’. Enerzijds biedt het omgaan met paarden een zekere mate van rust, maar ook leert het paard je te vertrouwen en in te zien waar het op de ‘werkvloer’ mis kan gaan. Een dag als deze geeft aan hoe dicht het dier bij de mens staat en hoe je de verworven ervaring kunt hanteren in het dagelijks leven, ook op het terrein van managementverhoudingen. Ik raad dit een ieder aan.  Jan P vd B.

Wat ik niet had verwacht is dat het effect van mijn ervaringen zo lang door zou werken. Als ik nu, een tijd na de workshop, twijfel over mijn leiderschapspositie haal ik de momenten uit de workshop makkelijk terug en voel ik me vol zelfvertrouwen. Elisabeth v.d. E.

Team coaching leidinggevenden.
“Het was bijzonder leerzaam om de paarden en collega’s te observeren, zonder een oordeel te geven. Het was heel mooi om te zien hoe hetzelfde paard heel anders reageerde op verschillende collega’s. Een paard reageert feilloos op je gedrag! ” Gemeente A.

It was a very inspiring  with the horses who gave me deeper insights into my personal motivation. I find it a refreshing way of coaching, and an enrichment for every management deveopment program. Joan G. Advanced People Networks.

Het was een inspirerende middag voor ons management team. Door zo met elkaar samen te werken is er een betere onderlinge communicatie. Team Th. B. Apeldoorn.

Het heeft ons de verschillen laten zien in werkwijze en overtuigingen, heel bijzonder dat een paard dat kan spiegelen. (PB RIVM en Strukton)

Wij kijken tevreden en met plezier terug op de paarden coaching bij de start van een tweedaagse managementtraining. Het was inderdaad een goede start, die nog menigmaal is aangehaald op de 2e dag en waarschijnlijk nog wel vaker hierna. Zowel op individueel als groeps-niveau. L.S. Afdelingshoofd Werkwijze Techniek, Rijkswaterstaat.

Positieve reacties van onze medewerkers terug gehoord, we hebben vooral gefocust op de inzichten die ze hebben gekregen. Dank je wel voor jullie inzet, ook voor je 2 collega paardencoaches`s. Mogelijk tot een volgende keer. A.v.B. Paardencoaching voor 25 managers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bedankt voor de mooie ervaringen, wij hebben het alle zeven als inspirerend ervaren en het heeft aan onze verwachtingen voldaan. Het paard Seven heeft zijn senioriteit bewezen. Paardencoaching voor managers NAH te lochem.

Hebben 9 april 2019 met veel plezier een teambuildingssessie met paarden, onder begeleiding van Ineke en Joke gedaan. Het was een zeer geslaagde middag en avond!  RvB en RvT, Kadaster, Bestuurszaken.

Wat was het afgelopen zaterdag een gave ervaring! KH Business Manager, Receptel.